Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få Tilbudene direkte ind i din indbakke

Fordele ved Nyhedsbrev:

- Tilbud - du får dem direkte i din indbakke
- Nye varer
- Inspiration til dig og din bolig
- Løbende konkurrencer

Gourmeture & Noormann Foodlab

Der er 15 varer.

Her har vi samlet et udvalg af de lækreste delikatesser fra Gourmeture, og du kan finde de helt fantastiske chokoladetrøfler, lakrids og biscuits fra Holland, samt skøn fransk nougat og vidunderlige smørbagte fudge. Når du køber et af produkterne fra Gourmeture, køber du et kvalitets produkt, og samtidig et produkt der er produceret af kakaoplantager der er UTZ certificerede. Det er meget vigtigt for Mette og John, som ejer Gourmeture, at vilkårene for de ansatte på kakaoplantagerne er i orden. Og så får du bare rigtig meget for pengene:-) Se alle produkterne lige her:

Viser 1 - 15 af 15 varer

Gourmeture har specialiseret sig i at indkøbe unikke kvalitets delikatesser og vi har samlet et udvalg af chokolade, slik og kiks til dig. Deres slik, kiks og chokolade er til at betale og de er fantastiske at sætte frem når du får gæster, eller en aften hvor du vil forkæle dig selv. Men pas på, du kan blive helt afhængig af deres skønne produkter:-) Miljø og arbejdernes vilkår er meget vigtige for Gourmeture og deres chokolade kommer næsten alle fra plantager der er UTZ certificerede. UTZ sikrer ordentlige arbejdsforhold for bønderne og deres ansatte, og den har flere kriterier end dem man kender fra Fairtrade ordningen. Udover det, vælger Gourmeture, i så vid udstrækning som muligt, at købe fra producenter der genbruger pakkematerialer, samt bruger økologiske råvarer. 

Virksomheden blev grundlagt af Ronny Person i 2007 under navnet Aisinger Agenturer. I 2019 køber Mette Lundin og John Viuf virksomheden og i 2021 får virksomheden navnet Gourmeture som vi kender i dag. Navnet er fremkommet af ordene Gourmet og konfekture.

Chokoladens historie starter i Mexico hvor kakaoen oprindeligt stammer fra. Her tog Christopher Columbus kakaobønner med til Spanien i 1502 og i 1519 udbredte Hernán Cortés chokoladedrikken til hele Europa. Det var dog kun de rige der drak og spiste chokoladen og den fik ry for at gavne potensen. I dag er der ingen i hele verden som ikke har chokolade i den ene eller anden form, og kakaoplantagerne ligger Amerika, Asien og Afrika. Men der er lang vej fra træ til chokolade. Et kakaotræ blomstrer kun to gange om året, hvor 1000 blomster bliver til en frugt. Denne frugt er først moden efter 4-8 måneder og indeholder 50-60 bønner - et træ kan give ca. 50 kakaofrugter om året. Man kan ikke bruge maskiner til at høste med, så selv den dag i dag er det de ansatte på kakaoplantagerne der skærer frugterne ned med macheter. Herefter skal kakaobønnerne gære i ca. 14 dage og så skal de soltørres. Så fjernes skaldele og rester af frugtkødet og bønnerne ristes ved 80 til 150 grader. Og så skal bønnerne knuses, og derefter formales, til en tyk flydende kakaomasse/kakaosmør. Fedtet presses ud og filtreres så den skarpe smag forsvinder. Og så er kakaosmøret klar til at blive en del af ingredienserne til kakao, sammen med sukker og mælkepulver. Derefter er der forskellige processer alt efter om det skal laves til mørk, lys eller hvid chokolade.

Undskyld ulejligheden, men din browser er ikke opdateret

Det ser ud til at du bruger en forældet browser som ikke understøtter alle funktioner på denne webshop.
Derfor anbefaler vi at du downloader og installerer en ny browser, så du får en bedre købsoplevelse hos os.